Badi Valastro i ja

mqdefault

1. i  2. juna u Beogradu je gostovao gospodin Badi Valastro, čuveni “Kralj torti”, koga su čak i oni koji ne prate redovno gastro emisije, bar ponekad gledali na TLC Srbija kanalu. Slagala bih ako bih rekla da ni jednu emisiju nisam propustila, ali sam ih gledala sa uživanjem, kad god mi je vreme to dozvoljavalo. Ono što me je najviše impresioniralo u emisijama koje sam gledala, nisu toliko bile same torte, koje su prava remek dela, već sam Badi i njegova neiscrpna energija i šarm kojim prosto pleni.

Zahvaljujući Marku Cvetkoviću, čiji sam bila gost, imala sam priliku da prisustvujem svim dešavanjima organizovanim u čast Badijevog dolaska, kao i da se lično upoznam sa Badijem.

IMG_0114 IMG_0113

Svako ko je pogledao makar i jednu Badijevu emisiju, video je kolika energija, pozitivizam i neposrednost zrače iz njega, ali, verujte mi, ekran oslikava samo jedan mali delić toga kakav je on u stvari.

Na zajedničkom doručku sa Badijem imali smo prilike da o njemu sazanamo sve što nas je zanimalo, ali i da neobavezno proćaskamo. Pričao nam je o svojim počecima, porodici, planovima… Slušajući Badija, shvatila sam da ništa nije nemoguće ako verujete u svoje snove i puno radite na njihovom ostvarenju.

Sebe nikad nisam smatrala nekim velikim stručnjakom za torte, jer sam za razne svečanosti češće spremala sitne kolače. Čak i one torte koje se nose na svadbu su mi postale tokom godina prevazidjene, pa sam uglavnom spremala gift korpe sa vinom i voćem, ili korpice sa sitnim kolačima. Za porodična slavlja sam, naravno, spremala i torte, ali tu se uglavnom gledala praktičnost i ukus, a dekoracije su mi bile svedene i jednostavne. U jeku svih priprema i kuvanja, nikada nisam imala vremena da se posvetim ukrašavanju torti, onoliko koliko bih ja to želela. Dok su deca bila mala, radi njihovog zadovoljstva pravila sam razne avione, vozove, dvorce, junake iz crtanih filmova… kako su odrastali, torte su poprimale sve klasičnije oblike i imale sve manje ukrasa.

Kada se na TCL Srbija kanalu prvi put pogledala emisiju “Cake Boss” (Stručnjak za torte), podsetila sam se koliko je i izgled torti bitan. Sada, kada sam Badi Valastra i lično upoznala, apsolutno sam sigurna da iz moje kuhinje neće izaći ni jedna neukrašena torta.

Možda ću kroz to ukrašavanje donekle sebi ispuniti onu neostavrenu želju o slikarstvu…

11119679_10207008846119072_375264832_n

 

*Ukoliko želite,  sve slike sa eventa možete pogledati ovde

 

6 Comments Add yours

 1. Držim ti pesnice da torte budu kao bombonjere! 🙂 Ja sam antitalenat za te stvari! A za poklone si u pravu! Volim kada poklonim svoj pekmez ili slatko! Ili još bolje kuglof! I ljudi se takvim, mojom rukom pravljenim poklonima, mnogo više obraduju!

  Liked by 1 person

  1. Najlepši su pokloni napravljeni namenski za drage osobe, gde se vidi trud uložen u njih 🙂 A za torte… Bacila sam se na proučavanje pravljenja ukrasa na netu, majstorica da budem, i tako volim slikanje i vajanje, e sad ću na tortama. 🙂

   Like

 2. jelena says:

  Divno! I mi ga u kući svi obožavamo i gledamo 🙂 Kakva privilegija… vau!

  Liked by 1 person

  1. Nisam ni znala koliko i moji ukućani prate, čak i muž 🙂 Zaista je bilo fantastično ❤

   Like

 3. ŠtaSeKuva? says:

  Divno draga! Već sam ti rekla bar milion puta koliko mi je drago što si baš ti dobila tu privilegiju da se lično upoznaš sa pravim kraljem torti i dekoracija. Znam da si uživala i da si sada bogatija za još jedno iskustvo, a kad bude prilike, sve ćeš mi detaljno prepričati 😉 Čestitam još jednom od srca ❤ :*

  Liked by 1 person

  1. Hvala, od srca 🙂 ❤

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.